Glasbena šola AccordArt

 

GLASBENA ŠOLA S SRCEM ZA VSE

Naš namen je glasbo predajati na sproščujoč način, kar dokazujejo naši učenci, ki z veseljem obiskuje uro instrumenta in temeljne urice. Tako je glasbeno izobraževanje veliko bolj naravno in s tem tudi bolj zdravo.

Glasbena šola je zasnovana na podlagi izkušenj, ki smo jih pridobivali v javni glasbeni šoli in smo jih nadgradili do te mere, da učenec z nasmehom obiskovanje glasbene ure in tako ohranja pozitiven odnos do glasbe za vse življenje.

Naš pogled na poučevanje izhaja iz dejstev, da je vsak posameznik različen, vsak individualen. Tako je nesmiselno uporabljati en program za vse različne posameznike, le tega je potrebno prilagoditi za vsakega učenca posebej. S tem se volja ne zmanjšuje, temveč krepi! Drastično se poveča učinkovitost poučevanja, to pa je interes vsakogar. A ne hodimo v šolo ravno zato? Naša srčna želja je, da učenci do zgradijo terapevtski odnos do glasbe in jo uporabljajo predvsem z namenom izboljšanja tako lastnega počutja kot počutja vseh okrog sebe. Naša prioriteta ni vzgajanje prvakov, saj glasba ni namenjena tekmovanju. Proces priprave na tekmovanja zahteva ogromno stresa. Sam rezultat pa ni nujno pokazatelj glasbenih sposobnosti. Po naših raziskovanjih stresne priprave lahko dolgoročno prinesejo marsikaj ne želenega. Zato se tudi močno izogibamo ocenjevanju in posledično naši učenci nimajo stresnih izpitov. Izobraževanje jemljemo predvsem kot proces v katerem učenec deluje v svojem ritmu in potrebah, in ne stremimo k izmišljenim oz. posplošenim standardom. Smisel javnega nastopanja je razvedriti sebe in prisotne. V kolikor želimo to doseči je potrebno, da smo dovolj samozavestni in pripravljeni na ta korak. Če učenci niso pripravljeni, jim dopuščamo svobodno odločitev do nenastopanja.

Postati naš učitelj, ne pomeni samo vrhunsko obvladati instrument. V prvi vrsti vzgajamo, šele nato izobražujemo. Pomembno je vzpostaviti spoštljiv odnos učitelj – učenec, znati izbirati besede, saj se zavedamo kakšen vpliv na proces iz otroka v človeka imajo le te. Naši učitelji so učitelji z velikim srcem.

V kolikor iščete inovativen pristop do glasbenega izobraževanja in glasbo spoznavate na nadpovprečen način, kot nekaj kar vam bo doprinašalo k sreči, zadovoljstvu in harmoniji, ste vabljeni, da se izobražujete pri nas.